Spabad

 

Ett spabad är ren vardagslyx! Kryp ner i ett utomhusspa, slappna av och känn hur dina muskler mjukas upp. Vi på Stuvbutiken säljer spabad för det nordiska klimatet från Svenska Badrums Inredningar, Westerbergs & Nordpool.

Innan du köper ditt spabad är det viktigt att tänka på vart du ska placera det. Spabadet måste placeras på gjuten platta, trädäck med plint eller ”packat” material såsom grusbädd. Du måste också räkna med att underlaget ska klara 2-3 ton beroende på hur stort utomhusspa du har valt.

 

Driftkostnaden för ett spabad varierar främst beroende på vilken isoleringsmängd just ditt spabad har, alla fabrikat har olika isolering. Sen även såklart på vilken storlek du har & hur många pumpar. Ett standard utomhusspa är oftast  2×2 meter med ca 4-5 sittplatser och då brukar kostnaden ligga på runt 350:-/månaden i snitt under hela året.

Alla spabad är utrustade med ett reningssystem med 1-3 filter beroende på storlek. Filtret bör du göra rent en gång i veckan från partiklar med ett filter-rengöringsmedel. Filtret behövs bytas ut en gång om året eller om det börjar lösas upp. Man behöver även komplettera med klor eller aktivt syre för att döda bakterier som bildas i det varma vattnet. När man köper sitt spabad kan man också köpa till ett startset för att komma igång där kemikalier och en skötselguide ingår.

Det är viktigt att läsa av kembalansen i vattnet när du använder klor. Du bör kontrollera PH-värde, alkanitetvärdet och klorvärdet, detta för att inte överdosera med klor. Stuvbutiken brukar säga att det tar ungefär en månad för att du ska lära känna ditt spabad och veta hur mycket klor just du behöver. Vattenbalansen kan variera eftersom vi har olika vatten i olika kommuner. När man har egen brunn så är det extra viktigt att kontrollera vattnet ofta.

Vattnet bör bytas ut ca 2-3 gånger per år. 

Välkomna in och kika på våra utomhusspa!

 

Leave a Comment.